top of page

Røyken - #overrasket!

Røyken er jo det lille stedet imellom - hadde virkelig ikke ventet å bli overrasket over det jeg fant her - følg på nedover (fant den kaffekoppen jeg letet etter også).

Opp før hanen, med lilletuppa som ville en tur på do - et kjapt lag med sminke og vips ut på glatta til tog som tar meg fra Gjøvik til Drammen. Sitter på toget og tenker på søvnige landsbyer med søvnige folk og slitte barneskoler i trekkfulle trehus og langt til det meste, men registrerer med overraskelse at det bare tar ti minutter med tog fra Asker til Drammen - og Røyken kommune ligger jo bare bittelitt sørøst, sånn ca midt imellom de to byene.

Kaffe i bilen

I Drammen står bloggdronning og guide for dagen, Trine Grung og venter i hybridleiebil hun aldri har kjørt før og forteller at det går tog fra Røyken til Asker som tar bare 15 min og at det bare er 14 kilometer å kjøre fra Drammen til Røyken. Etter å ha hentet en kaffe på Baker Hansen suser vi avgårde mot Røyken der Trine har bodd i 11 år.

Stadionselfie ftw

Vårt første stopp er ROS stadion - stadionbygget til ROS IL - Buskeruds største idrettslag. Vi sniker oss inn de ulåste dørene for å knipse bilder, kjenne på svettelukt og høre ekko etter heiarop. Det lukter faktisk nytt og fresht (fordi bygget er akkurat det – overrasket!) i de store og lyse lokalene og i det vi skal gå møter vi plutselig på Terje – lykketreff. Gled dere – kommer et eget blogginnlegg om Terje og ROS etter hvert.

Erik forteller om Røykenbadet

Vi hopper i bilen og setter nesen mot Røyken sentrum og Erik som fronter områdets snart ferdige nyhet: Røykenbadet, med stor R, blank, luftig design og en lekker glassfasade (overrasket!). Kjenner jeg regelrett sikler av misunnelse på folket i kommunen; Røykenbadet blir fantastisk – et flott bygg inkludert masse fritidstilbud og 15 årsverk som skal fylles før åpning i januar 2017 (overrasket! over antallet nye arbeidsplasser bare her).

Marianne forteller om Heggum barnehage

Barneskolen i Røyken er nybygget og superfresh (overrasket – igjen! – fravær av gamle, slitne trebygg), ligger i tilknytning til biblioteket og Midtbygdahallen og har en drøm av en lekeplass, med ballbinge, klatrevegger og lekeapparater i fleng. Stay tuned for et innlegg om skolen og de Røykenenstusiastiske ansatte der etter hvert – i tillegg til praten vi hadde med Marianne i Heggum Barnehage (bildet over). Dette er folk som er glad i Røyken og har kjærlighet i stemmen når de forteller om kommunen. Love it!

Trine vinker til høyre og venstre – kjenner visst alle her. Vi svusjer forbi det småslitne kommunehuset (ikke overrasket) som syder av folk og liv (overrasket!), til tomtene der de flotte husene våre skal bygges. Vi knipser noen bilder av snøflekkede tomter, før vi, med hodet fult av idéer og telefonen full av bilder, slår oss ned på "På Hjørnet Café og Krambod" og – wait for it:

(overrasket!) Dette var en karamell jeg ikke hadde ventet meg – gullkorn for en designersjel som elsker alt som er håndlaget av dyktige håndverkere – med hjertet. Denne gleder jeg meg virkelig til å dele videre med dere i et innlegg til uken, for På Hjørnet Café og Krambod fortjener virkelig å fremsnakkes. Og her fant jeg også det jeg personlig hadde letet etter – overrukket av Turid: en rykende og god kopp svart kaffe – gjort enda litt bedre av kjærligheten den ble overlevert med. Gled dere folkens; Røyken er full av overraskelser jeg faktisk aldri hadde tilskrevet den grønne kommunen skvist imellom de større byene – og følg med – mere kommer.

#røyken #kaffe #reise #overrasket #lokalmiljø #framsnakking #Røykenbadet #ROSIL #Midtbygdaskole #Heggumbarnehage #Påhjørnetcaféogkrambod

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page