top of page

Røykenbadet og solsiden

Jeg skal begynne med å fortelle om en skivebom. Denne involverer Røykenbadet, meg og en grådig god bloggidé som inkluderte stuping.

Vi vil jo alle helst være på solsiden – både i forhold til hvor vi bor og hva vi gjør – og helst til en hver tid. Likevel sikter og bommer alle av og til. Oftest er skivebommene av det slaget som ikke går ut over andre enn oss selv. Selv om de litt mer dramatiske, som går ut over andre også skjer rett som det er – f.eks her, da vi før helgen publiserte en en blogg som skapte en del misforståelser og derav negative tilbakemeldinger fra noen lesere. Dette er vi selvfølgelig lei for. (PS. bloggeninnlegget er nå slettet). Til hovedsaken i denne bloggen: Røykenbadet og ønsket om å vise Røykenlivet fra solsiden. Den påfølgende skivebommen gikk ikke ut over annet enn meg og bildemateriellet til denne bloggen – heldigvis.

Jeg kastet meg jo ut på reisen til Røyken, for å oppleve litt for dere som tenker på å flytte til Røyken. (Det er jo grenser for hvor mye dere skal trenge å finne ut av og prøve selv når dere vurderer å flytte til et nytt sted – derfor denne "opplevelsesservice" fra min/vår side)

Dagen før avreise fikk jeg vite at vi skulle en svipptur innom Røykenbadet som "åpnet om ikke så lenge". Wuhuuu tenkte jeg, pakket ned badedrakten (ja, den blå på bildet over) og bestemte fem minutter før avreise: at vettu hva – selvfølgelig skal jeg prøve badevannet – det er vel vann i bassenget sånn rett før åpning?! Jadda – jeg er ikke skuggredd og egentlig ikke veldig bluferdig heller. En vinterblek kropp i badrdrakt har vel alle blogglesere sett før. Og kanskje jeg kan stupe ned i vannet, mens Trine knipser et par bilder (de bildene så veldig freshe ut i hodet mitt) – det blir stilig – en av de første som svømmer i Røykenbadet og litt sånn – "jeg kjenner på vannet for dere".

"...og jeg har med badedrakt!" (oh yes, Sarah på solsiden av livet), er noe av det første jeg sier til Trine, som fungerte som guide og bloggmentor på turen. Trine ser litt rart på meg. "Jeg trokke det går an å bade der enda asså..." Det kommer kjapt frem at byggingen så vidt har begynt. "Åååå..." kommer det fra meg "...jeg trodde det snart var ferdig jeg..." Jeg er plutselig ikke så veldig på solsiden lenger – sånn mentalt altså. Vi stoppet innom for å sjekke, for sikkerhets skyld:

Skivebom (tommel opp for det) – bygningen hadde knapt tak – og enda mindre noe basseng. Det var ikke snart ferdig, sånn som om en uke eller to – men snart ferdig sånn som til begynnelsen av 2017. Fillern så tung som den badedrakten var i bagen min nå...

Det fine er at Røykenbadet står ferdig sånn ca når vi planlegger at våre MyCube-boliger skal stå ferdige. Helt FLUNKENDE NYTT badeanlegg med seks (eller var det sju) basseng til alle mulige formål, stupetårn, boblebad, sklie, et lavterskels treningssenter, café, helsehus, kanskje noen butikker... You name it.

– Det skal bli samlingsstedet her på Røyken, forteller Erik Schreuder som leder Røykenbad-prosjektet (klikk på navnet hans og send en mail om du vil vite mer, eller kanskje vil ha en jobb i det fantastiske prosjektet). Han forteller at det planlegges 15 nye årsverk her i tillegg til de mulige arbeidsplassene som ligger i lokalene som næringsdrivende (fortrinnsvis innen helse og velvære) kan leie.

Erik snakker med entusiasme om en ja-kommune, som virkelig ønsker å utvikle Røyken å gjøre dette til et godt sted å være for innbyggerne. Jeg sitter og sikler på den fantastisk fine fasaden og de lekre interiørtegningene mens Erik snakker og kjenner at jeg egentlig gjerne skulle ha bodd i Røyken. Jeg elsker å svømme. Og bor for øyeblikket i en by med 20.000 innbyggere hvor vi har et par slitne 25 m basseng som så vidt holder åpent – av og til... Røykenbadet skal være åpent for alle, alle dager – og det er LEKKERT i tillegg.

Jeg unner alle å bo i en ja-kommune som Røyken. Og jeg unner alle Røykenbadet. Røyken er rett og slett solsiden av Norges landsbyer og kommuner - og hvem vil vel ikke bo på solsiden?!

PS. Dersom vi ikke har solgt alle MyCube-boligene våre før Røykenbadet åpner, lover jeg å stupe uti og teste badevannet for dere i begynnelsen av 2017. Og vet dere hva - dersom vi faktisk har solgt alle boligene før 2017 tar jeg bomben i tillegg (hoho!).

#Røykenbadet #Røyken #arbeidsplasser #stupe #bade #bomben #solsiden #skivebom

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page