top of page

Røyken – refleksvester og aktive familier

Gule refleksvester er noe av det jeg husker godt fra Røyken-turen. Duppende opp og ned over et par veltrente ben i joggesko. Disse bildene sammen med minnet av flerfoldige kommentarer fra reisefølget – alle i gaten: "Åh ja – det er han det ja – han er jo helt rå på ski". Og: "Ååå – jeg kjenner jo hun jo! – hæ, snur hun og tar bare den lille joggeturen ned og opp bakken!?", gjør at jeg sitter igjen med inntrykket at Røyken er stedet som tar godt vare på de aktive. Røyken virker rett og slett full av spreke folk.

Sarah på ROS arena

Noe av det første vi gjorde på Røykenturen var å stikke innom ROS arena. Utenfor hallen var det et treningsanlegg med flerfoldige ballbaner. Dørene til hallen var ulåst og vi snek oss inn og ble truffet av lukten av nytt sportsgulv blandet med lukten av treverk som enda ikke har glemt skogen den kom fra. Etter et par selfier fra tribunen var vi på vei ut igjen. I det vi skal til å si "sayonara" til hallen, snubler vi omtrent over en smule forundret og godt trent mann.

Bjørn Terje Pay

Diskoskaster og idrettslegende Bjørn Terje Pay viste seg å være driftsleder på ROS Arena. Han hadde litt dårlig tid, for han skulle åpne hallen for en barnehage som skulle komme på besøk, men visst rakk han et par minutter med prat før han løp videre. Bjørn Terje kunne fortelle om et idrettslag som har flere tusen besøkende hver uke og som arrangerer åpen hall for familier – inkludert kaffeservering til foreldre, åpen hall for ungdomsskoleelever (fast, en fredag i måneden), åpen hall for barneskoleelever, eller som nå, arrangement for en barnehage. ROS er idrettslaget med det gode miljøet, mye aktivitet og med en selvfølgelig plass til sosialt og hygge – også for de voksne som har barna sine der.

Fasade ROS arena

IL R.O.S. er et av de største idrettslagene i Buskerud fylke, med 1700 medlemmer fordelt på 11 særidretter. Idrettslaget sier de gir innbyggerne de beste muligheter for idrettslig utfoldelse og bidrar til å sikre barn og unge en sunn og trygg oppvekst. De tilbyr treningsmuligheter som strekker seg fra klassikere som fotball og turn til de kanskje litt mer uvanlige boksing og tennis.

I tillegg leies arenaene ut til eksterne arrangører som tilbyr for eksempel cheerleading og dans.

Det er ikke bare arrangerte idretter og aktiviteter som blomstrer i Røyken. Smørøye-beliggenheten mellom Drammensfjorden og Oslofjorden gir deg i tillegg kort vei til havet og båtlivet. Fra boligene våre på Engenjordet er det bare 8 km til Hyggen båthavn ved Drammensfjorden. Området skilter også med flotte skimuligheter og turløypene er mange. Du trenger bare å ta en kort titt på utsikten fra en av åstoppene, så skjønner du at mangel på tilgang til natur og friluftsliv er ikke det som skal stoppe deg med tanke på å opprettholde en aktiv livsstil. Selv en gråværsdag på vinteren ser de bølgende åkrene og åsene rundt Røyken vennlige og vakre ut.

Enten du er han i rågod skiform, eller hun som bare tok joggeturen opp og ned åsen – eller hun eller ham med kaffekopp i hånden og fast plass på tribunen for å heie frem junior: Røyken tar vare på deg – med eller uten gul refleksvest som dupper over et par veltrente ben i joggesko.

Sjekk ut mer om Røyken her. Og les om våre fantastiske boliger, på Engenjordet i Røyken her.

#ROSIL #Røyken #Hyggen #ROSarena #Fotball #turn #boksink #cheerleading #BjørnTerjePay #aktiv

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page