top of page

Våler og det første møtet


Skiftet i stemning var kanskje det som tok meg først da jeg svingte av fra av E6, ikke langt fra Mosseporten, i skumringen en gang tidlig i høst: Vips var jeg i skogen. Et stille eventyrland av trær, med plutselige rydninger som var delvis dekket av trolsk dis. Jeg forventet nesten å møte på flokker av rådyr som beitet på åkrene som omkranset den smale tråden av asfaltert riksvei.

Plutselig falt roen bare over meg. Det kan selvfølgelig ha noe med at jeg er oppvokst i landskap som dette – med skogens dyr vandrende utenfor stuevinduet, små bekker til pinnebåtene vi bygget ikke langt unna og hytter i trærne og med det jeg da følte var helt grenseløst med tumleplass. Men jeg tenker også at roen jeg kjente da jeg svingte av E6 også har noe med avstanden fra trafikk, mennesker og by å gjøre.

Navnet Våler kommer av norrønt válir som betyr rydningene. Om jeg får si det selv passer jo navnet ganske bra i forhold til hvordan området faktisk ser ut. I mitt hode er dette et eventyrland – og de aller beste omgivelser for barn som vil løpe, oppleve og leve.

Turulia i Våler ligger kort vei fra butikk, skole og barnehage. Det er ikke langt til fotballtrening eller rideskole og heller ikke langt til skibakke (med det fantastiske navnet Middagsåsen), badeplass og svømmehall. Og for deg som ønsker nærhet til en større by: MyCube-boligene våre i Våler ligger bare en 12 minutters kjøretur fra Moss. Hele 24% av den arbeidende befolkningen i Våler kommune pendler faktisk til Moss. Våler regnes jo ellers som en "landbrukskommune", selv om størsteparten av arbeidsplassene i kommunen faktisk hører til offentlig administrasjon og tjenesteyting – blant annet på grunn av sosiale institusjoner innen barne- og ungdomssektoren.

Av kuriositeter kan det nevnes at kommunen huser mye historie: For eksempel at Våler kirke er en romansk steinkirke fra 1175 og at det er gjort flere arkeologiske funn fra blant annet vikingtiden i kommunen.

Det er mye å oppdage her. Om ikke lenge skal vi ta oss enda en tur til Våler og besøke blant annet kirken, fotballbanen, skolen og det som ellers er viktig å få med seg i her – for at du som tenker på å flytte hit skal slippe å finne ut så fryktelig mye på egenhånd – du har vel nok av annet å tenke på, tenker vi.

Og så tenker jeg at du bare skal få nyte roen som senker seg over deg, nesten automatisk, når du eventuelt reiser til Våler for å se på våre MyCube-hus som skal stå ferdig til skolestart i år – og at det vi finner ut for deg i Våler, gjør at du slipper å tenke på alle stedene du skulle ha vært innom.

Stay tuned – for Våler!

Finn flere hard facts om Våler her.

#Våler #skog #eventyrland #oppvekst #rådyr #VålerKirke #Middagsåsen #Rideskole #badeplass #fotball

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page