top of page

Våler – flott ungdom i et miljø i vekst

Stedet er landlig. Men blant åkre og skog finner man folk. Og man finner mange av dem, og flere skal det bli.

Vi snakker om Våler. Lokalisert 15 minutter fra Moss er Våler et gryende sted – perfekt for deg som vil ha mer for pengene med tanke på bolig, samtidig som du gir barna dine en flott oppvekst i et godt og solid miljø. Leser du dette er du mest sannsynlig på boligjakt. La meg fortelle deg hvorfor Våler er stedet du burde vurdere mer enn to ganger.

Den første gode energien man finner er på Kirkebygden barne- og ungdsomsskole. Skolen, som nylig fikk kanskje det beste utendørs aktivitetsområde jeg har sett, gir meg raskt en god følelse. Her er du velkommen, uansett hvem du er.

Bilde: Høyt aktivitetsnivå blant en imøtekommende gjeng åttendeklassinger.

- Alle kjenner hverandre og det er så kort avstand til alle man kjenner! Roper Edna.

Trioen av Edna, Patricia og Helene snakker fort. Og ærlig. Her er det ingen Fucking Åmål stemning. Ingen vil bort, alle vil bli. De forteller om et nærmiljø der man raskt får nye venner, hvor alt er ”greit, koselig og gøy” og der man møtes i ukedagene og helgene og finner på aktiviteter med vennene sine. Og jeg vet hva de snakker om. Jeg vokste selv opp i tilnærmet samme miljø. Gleden ved å møte kamerater på sletta eller på fotballbanen etter skoletid var magisk. Dét er det her.

– De fleste spiller enten fotball eller håndball på Vansjø Svindal idrettslag, skyter Patricia inn.

– I tillegg til at lærerne organiserer fotballkamper i storefri mellom klassene. Det er gøy!

Bilde: fra v, Patricia, Helene og Edna. Trioen står foran den nye kunstgressbanen.

Bilde: Kickflip Våler 360.

Skatebane, volleyballbane og fussballbane er tilgjengelig for alle på skolen. P.S jeg så ingen som var på mobilen. Bonuspoeng.

 

– De fleste flytter tilbake. Når jeg er ute å går tur med hunden føles det som en reunion. Jeg treffer alle de gamle elevene.

Før jeg hastet videre tok jeg meg tid til å snakke med en av lærerne på skolen. Hun har bodd mange år i Våler og kjenner stedet ut og inn.

– Et godt miljø for alle. Og så har vi mange gode naturområder! Dessuten har mange begynt å flytte tilbake for å bosette seg her.

Akkurat det siste slår meg. Jeg har sett hvordan et lokalmijø forvitrer når ungdommen flytter ut og ikke kommer tilbake. Det er ikke bra. Våler har klart det motsatte, og det bærer preg av en god fremtid. Her skal Våler være stolt av seg selv.

Følg på videre - fra skolen hastet jeg nemlig videre til Middagsåsen alpinannlegg. Nytt innlegg kommer om ikke så lenge!

#Kirkebygdenbarneogungdsomsskole #Våler #Skatebane #Barneskole #Ungdomsskole #Kunstgressbane #VansjøSvindalIdrettslag #godenergi #flottoppvekst

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page