top of page

Våler – turen hjem

Etter besøket på Middagsåsen ruller jeg innom Våler Gatekjøkken. Selvfølgelig har de det gatekjøkken her. Truong Thi Nhi har bodd i Våler i 19 (!) år. Hun har drevet stedet i alle år og kjenner de fleste ved fornavn.

- Det er snille ungdommer her. Ingen stjeling i min butikk! Truong smiler. Hun forteller om et godt sted. Det er oppdragelse i Våler, sier hun. Jeg tør ikke annet enn sjekke en gang til om jeg har forsøplet.

Bilde: Er du lei av folk som ønsker deg velkommen med et smil? Ikke flytt til Våler.

Bilde: Kun 15 minutter ligger Moss og du er raskt i mer urbane omgivelser.

Naturen er alltid like om hjørnet.

Før jeg drar må jeg innom den lokale kirken. Hele grunnen til at det heter Kirkebygda. Den majestetiske kirken fra 1100-tallet ruver i landskapet og jeg får med meg en liten funfact fra en Vålerværing (sjekk bildeteksten under)

Våler kirke. Bygd på 1100 tallet. Fun fact: Huset til høyre ble bygget høyere enn kirken. Det resulterte i guddommelig samt statlig straff. Ingenting høyere enn kirka. Bra det har forandret seg.

I det jeg setter turen hjemover er det tid for en oppsummering. Langs veiene bygges det nye hus og boliger. Alle veier til og fra skoler har egen sykkelsti. Barna har det bra og miljøet er i vekst. Folk flytter hit, ikke vekk.

På jakt etter en familiebolig i et område som definitivt vil gi barna dine en god og trygg oppvekst, samtidig som du flytter inn i et område som om noen år vil være enda mer attraktivt? Jeg hadde ikke vært i tvil - å reise til Våler er å ta turen hjem.

På Turulia bygger MyCube nå 8 nye familieboliger. Dette er et nytt og spennende konsept for småbarnsfamilier. Sjekk ut MyCube på Våler for mer informasjon og lykke til med jakten på "hjem"!

#VålerKirke #Vålergatekjøkken #sykkelsti #miljøivekst #familiebolig #gudommeligstraff #1100tallet #nybolig

Favorittpostene våre
Siste innlegg
Arkiv
Søk ved hjelp av tags
Ingen tagger enda.
bottom of page